NASA Parker Solar Probe: een historische lancering op een 7 jaar durende missie.

NASA’s Parker Solar Probe is afgelopen zondag (plaatselijke tijd) gelanceerd vanaf de Cape Canaveral luchtmachtbasis in Florida. De zevenjarige missie om de buitenste atmosfeer van de zon te onderzoeken werd in de nacht uitgevoerd. Een ruimtevaartuig, zo groot als een gemiddelde auto, werd met succes gelanceerd aan boord een Delta IV Heavy rocket van de NASA. De 1,3 miljard kostende probe zal het snelst vliegende, door een mens gemaakte, object ooit worden.

 

 

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”9″ gal_title=”NASA Parker Solar Probe”]

 

Het ruimtevaartuig zal met een duizelingwekkende snelheid van ruim 690.000 km per uur rond in een baan om de zon vliegen. De NASA noemt het zelf een gewaagde missie dat ‘de zon zal aanraken’ en zal de wetenschap de grootste geheimen van het universum tonen.

Onze reizende persfotograaf Rob v. Mackelenbergh begaf zich onder de duizenden belangstellende en maakte deze foto’s van de vertrekkende Parker Solar Probe.

 

Spacy.NL / Rob v. Mackelenbergh

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.