SpaceX Falcon-9 raket ontploft kort na de lancering

Van onze reizende reporter Rob van Mackelenbergh. Op zondag 28 juni 2015 is vanaf Cape Canaveral in Florida een onbemande Falcon 9 raket gelanceerd naar het Internationaal ruimtestation met aanboord voorraad en nieuwe onderdelen voor het Internationaal ruimtestation ISS. Al kort na de lancering vond er een ontploffing plaats in de draagraket waarbij de raket en haar lading verloren is gegaan.

 

 

 

De SpaceX CRS-7 met de Dragon vervoerde een nieuwe kopelling stuk voor toekomstige ruimtemissies waaraan nieuwe ruimtevaartuigen aan zouden koppelen. Deze zou aangebracht worden op de plaats waar vroeger de spaceshuttles aanmeerde. Ook waren er enkel experimenten van middelbare scholen aan boord, een HoloLens-vr-bril van Microsoft, en voorraden voor het ruimtestation. Volgens de eerste berichten van volgens Alan Musk is de vloeibare zuurstof in de tank van de 2de trap de oorzaak geweest van de explosie. Door het niet functioneren van een klep liep de druk in de tank te hoog op.

Bron: Rob van Mackelenbergh

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.