SpaceX Dragon gelanceerd naar het ISS (video)

In een eruptie van vuur en rook is het onbemande SpaceX Dragon ruimtevaartuig vanochtend met 2500 kilogram aan apparatuur en voorraad richting het Internationaal ruimtestation ISS gelanceerd. “Met deze lancering is er een drukke tijd voor het ruimtestation aangebroken”, zegt Sam Scimemi, directeur van het International Space Station, “met een aankomende Soyuz lancering met een nieuw team van bemanningsleden en een vrachtschip binnen een maand”.

 

De Dragon vertrok op zondag 21 september 2014 om 1:52:03 a.m locale tijd vanaf lanceer complex 40 van het Cape Canaveral Air Force Station, Florida. De Falcon 9 raket trok een wit en geel spoor in de hemel terwijl het in een boog de parallel aan de Amerikaanse westkust de achtervolging naar het Internationaal ruimtestation heeft ingezet. De negen Merlin 1D raketmotoren van de eerste trap stopte na 2 minuten en 41 seconden en bracht de Merlin raketmotor van de tweede trap de Dragon in een de ruimte.

Meer info: http://www.spacex.com

 

One comment to SpaceX Dragon gelanceerd naar het ISS (video)

  • Fred van Hemert  says:

    Hallo: Menneer en Mevrouw,

    Fred: al zie heel mooie fijn

    Met Vriendelijke Groeten,
    Fred van Hemert,

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.