Nieuwe bemanning ISS klaar voor vertrek.

Als er zich geen nieuwe problemen voordoen, kan eindelijk de nieuwe bemanning voor het ISS op donderdag 14 oktober vanaf het Baikonur Cosmodrome gelanceerd worden. De twee nieuwe bemanningsleden, de astronaut Leroy Chiao en kosmonaut Salizhan Sharipov zullen de komende 6 maanden het ISS gaan besturen. De lancering is inmiddels al tweemaal uitgesteld wegens problemen. De huidige bemanning, Mike Fincke en Gennady Padalka, beginnen het al aardig ‘benauwd’ te krijgen, en willen nu toch echt weer naar de Aarde terug. Ditmaal vliegt de ‘gastonaut’ Yuri Shargin mee en zal samen met de huidige bemanning (ex-collega’s van AndrĂ© Kuipers) op 23 oktober terug keren.

Tags:  

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.