Ozon meetinstrument (OMI) succesvol gelanceerd!

De Amerikaanse klimaatsatelliet AURA met aan boord het Nederlands-Finse Ozon Monitoring Instrument (OMI) is donderdagmiddag om 12.02 Nederlandse Tijd succesvol gelanceerd. Bij het KNMI, waar een kleine honderd genodigen de spannende lancering volgden, zijn donderdagmiddag de champagneflessen ontkurkt. In de media wordt uitgebracht aandacht besteed aan OMI. Het NOS jeugdjournaal en het NOS journaal laten vanavond beelden zijn van de lancering. Het radio 1 journaal zendt donderdagavond tussen 6 en half zeven een interview uit met Pieternel Levelt van het KNMI, die de wetenschappelijke leiding heeft van het project. Radio 3 FM besteedt om 6 uur aandacht aan OMI en de lancering.

Tags:  

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.